Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Hírek

Egy százalék

2021.04.07.

 

» Tovább

Március 15

2021.03.12.

Március 15.-e alkalmából iskolánk, Kossuth Lajos szülőfalujában készült ünnepi műsorral emlékezik meg nemzeti ünnepünkről.

 

» Tovább

A Toldi című filmet ajándékozták a Gyulai Szakképzési Centrumnak

2021.03.04.

 A járványügyi szabályok betartása mellett ünnepélyes keretek között adta át Gyula Város alpolgármestere, Kónya István a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatójának, Kovács Zsuzsannának a Gyulán forgatott Toldi című filmet elektronikus adathordozókon. A centrum intézményei emléklapok kíséretében 2-2 példányban kapják meg, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a diákok a film tartalmát, melyet az elsőfilmes rendező, Baranyi Tamás készített. A fiatalos, humoros film érdekessége, hogy Toldi György személyét egy Harruckernes diák, Kovács Dániel alakította, valamint a filmben intézményünk magyar szakos pedagógusa Varga Enikő is szerepet kapott.

 

 

 

» Tovább

Adomány

2020.12.21.

 A digitális oktatási munkarend megsegítése érdekében tabletet adományoztak a NAV munkatársai az intézményünk diákjának, Mezei Natali 12/B osztályos tanulónak.

NAV Köszönet

Mezei Natali Köszönet

» Tovább

Karácsony

2020.12.16.

 

 

 

 

» Tovább

„ Ápoljuk a betegjogokat” Országos versenyen I. helyezést ért el a Harruckern csapata

2020.12.01.

 

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2020 őszén III. alkalommal rendezte meg betegjogi interaktív versenyét az egészségügyi szakképzésben résztvevő intézmények 9-12. évfolyamának tanulói részére.
A verseny eredményhirdetését, a döntő feladatainak kiértékelését követően, november 26-án tartotta meg a pályázat záró rendezvényét on-line felületen keresztül. A pályázatra 22 csapat jelentkezett az ország különböző régióiból. A két fordulóból álló verseny célja, hogy a szakképző intézmények diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal megelőzhetik a betegjogok megsértését, továbbá egészségügyi szaktevékenységük során és a kortársaikkal történő kommunikációjukban is határozottabban képviselhessék a betegjogokat.
A három részfeladatból álló második fordulóba 8 csapat jutott be - Gyula, Kalocsa, Eger, Miskolc, Kiskunhalas, Ajka és Budapest településeiről.
„Ápoljuk a betegjogokat” 2020-as évben a Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Harruckern Triage csapata nyerte. Diákjaink fődíjként elhozhatták a vándorkupát, okosórákat, oklevelet és értékes ajándékcsomagokat.
A csapat tagjai: Dósa Dominika, Veress Bettina, Gavrilás Gréta, Szitó Andrea, Balázs Fruzsina 11. osztályos tanulók.
Felkészítő tanár: Hudákné Dinya Edit.
A versenyfilm forgatását, vágását végezte: Szabó Gábor.

A verseny feladatai:
Egy elképzelt konferencia - „A beteg gyermek jogai a kórházban” - témaköre köré épültek. Az első forduló során a pályázó csapatoknak egy maximum 1 perc időtartamú beharangozó kisfilmet (intro) kellett elkészíteni, mely segít felkelteni a célcsoport érdeklődését az említett konferencia iránt.
A második feladat során, mint a beteg gyermekek nagykövetei egy figyelemfelhívó beszédet kellett készíteni, melyben a nagykövetek bemutatják a beteg gyermek jogait és egyben jövőbeni elképzeléseiket.
Harmadik feladatként szakmai kihívással kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, egy elképzelt betegpanaszt kellett feldolgozni a betegjogok mentén.
Negyedik feladatként egy innovatív szemléletet tükröző mobil Applikáció (AP) tervének elkészítését, elnevezését, AP logójának a megtervezését kellet végrehajtani.

 

» Tovább

Kegyeleti Váltófutás 2020

2020.10.16.

 

2020.október 6-án került megrendezésre az aradi Vértanuk emlékére meghirdetett Kegyeleti Váltófutás.
Az eseményt a gyulai vár előtti csónakázó tó körüli sétányon rendezték meg gyönyörű napsütéses időjárásban.
Iskolánk három csapattal képviseltette magát.Két fiú csapatunk a 4. és 5. helyen ,lány csapatunk a 4. helyen végzett az Erkel, Göndöcs és Román iskolák mögött.
A tanulók az esemény szellemiségének megfelelően tiszteletteljesen és tisztességes helytállással küzdötték le a fejenkénti 500 méteres távot.

A csapatok képviselői:

-Sánta Réka
-Csukás Szimonetta
-Kiss Vanda Lili
-Surovecz Renáta
-Veres Bettina
-Szabó Sándor
-Ötvös Erik
-Tarsoly László
-Lázár György
-Kocsis Dániel
-Varjú Csaba
-Szilágyi Zoltán
-Tóth Martin
-Krajcsovics Márk
-Kubik Heliodor

Gyula,2020.10.06.

 

» Tovább

171 éve nemzeti gyásznap!

2020.10.15.

 

 

Bizony, ennyi ideje már, hogy nemzetünk hősei mártírhalált halva adták életüket a magyar nép szabadságáért s bizony ily sok éve gyásznap minden igaz magyar számára október hatodika!

 

Intézményünk programjai között kiemelt helyet foglal el október 6-a, az Aradi vértanúkról történő megemlékezés. Az idei tanévben sem volt ez másképpen, amikor a GYF/1 tanulócsoport nevelőtanáruk, Kiss Sándor vezetésével - eme napsütéses, mégis szomorú őszi délutánon - útnak indult a Gyulai Várhoz, hogy az emlékműnél Knyihár Szabolcs, újonnan megválasztott kollégiumi DÖK elnök segédletével a járványügyi előírásokat betartva, méltó módon rója le kegyeletét nemzetünk hősei előtt!

» Tovább

Gyulai siker a haditornán

2020.10.02.

2020. szeptember 25-én 19. alkalommal került megrendezésre az Országos Haditorna megyei versenye a Békéscsabai Repülőtéren, melyen csapatunk is szerepelt. A versenyre kellemes őszi napsütésben, kissé szeles időben került sor.

A Harruckern csapatunk felkészülten, versenyzői felfogásban kezdte meg az egyes akadályok leküzdését, melyben voltak elsősegély nyújtási feladatok, kézigránát hajítás célba, távolságbecslés, fegyveres váltófutás és még sorolhatnánk.

A feladatok végrehajtása után egyre bizakodóbbá váltunk, mivel a számokat mindenhol átlag felett vagy kimagaslóan teljesítettük, ezért számítottunk a dobogós helyezésre. Egyetlen helyen teljesítettünk egy kicsit gyengébben a 10 feladatból.

Az eredményhirdetéskor csapatunk büszkén állhatott fel a jelképes dobogó 2. fokára. Egyedül a Mezőhegyesi gárdának sikerült megelőznie bennünket a 13 csapatot felvonultató versenyen.

Gratulálunk a csapat tagjainak, név szerint: Gábriel Gábor, Juhász Zoltán, Kurai Krisztián és Ladányi Szabolcsnak.

» Tovább

Vigyázz, kész, rajt!

2020.09.14.

Új tanév, új ismeretek, új élmények!

» Tovább
«12345»

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

www.harruckern.hu