Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Hírek

Tanévzáró

2021.06.23.

 2021. június 21-én megtartottuk Szegedi Edit tanárnő vezetésével a tanévzáró ünnepségünket. A Himnusz közös eléneklése után Jankó Rebeka 11/A osztályos tanuló tolmácsolásában hallgathattuk meg Udud István Tanév végén című versét. Majd iskolánk igazgatónője Czeglédiné Szappanos Anita mondta el a tanévet összefoglaló beszédét, amelyben kitért az idei év rendkívüli voltára, és hallhattuk a nyárra szóló intelmeit is. Ezt követően a jutalomkönyvek kiosztására került sor. Ezek a szép teljesítmények bizonyították, hogy az online oktatással vegyes évben is lehet kimagasló eredményeket elérni. A Szózat közös eléneklése után, az osztályok az osztályfőnökök vezetésével elvonultak termeikbe, és átvehették a bizonyítványaikat.
Az oktatói testület ezúton is kíván minden diákunknak pihenésben és feltöltődésben gazdag nyarat.

Szegedi Edit

 

 

 

 

 

» Tovább

Békéscsabai Irodalmi Estek - Megemlékezés Trianonról

2021.06.10.

 Újra részt vehettek a Harruckern technikum kollégistái a Békéscsabai Irodalmi Estek műsorán!
2021. június 7-én, 6 hónap kihagyás után ismét közönség előtt zajlott az irodalmi est. Egy különleges helyszínen, Békéscsabán, a Csabagyöngye stégszínpadán. tartották az előadást.

 


Témája pedig nem lehetett más, mint a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulója.
Frankó Attila szervező, az egyesület vezetője kiemelte: a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiájáról van szó: a nagyhatalmak 1920-ban hazánk kétharmadát vették el, amit megbocsájthatatlannak nevezett. Hozzátette ugyanakkor, hogy a nemzet él, virágzik, a magyarság összetart, 15 millió magyar lélegzik együtt határokon innen és túl.
Az est meghívott művésze Réger Wanda színművész volt, aki József Attila és Wass Albert művekből olvasott fel!
Meglepetés vendég volt Juhász Adrienn Arany Cinege díjas operett énekes, aki Kálmán Imre operett slágereket adott elő.

 


Ferencziné Fodor Marianna
koll. nevelő tanár

 

» Tovább

Látogatás a Tájvízházban

2021.06.08.

 Az online oktatás szobafogsága után tanulóink örömmel vettek részt a gyulai tanulmányi sétán, melynek során a Tájvízház rejtelmeivel ismerkedtek meg a 10.B és a 10. C osztály tagjai. Érdeklődve hallgatták az érdekes tárlatvezetést, majd kitöltöttek egy tesztet is a hallottakról.

 

» Tovább

Nemzeti összetartozás napja

2021.06.08.

 A GYSZC Harruckern János Középiskola 10.A osztályos tanulói méltó módon, főhajtással és koszorúval emlékeztek meg a 101 évvel ezelőtti szégyenletes trianoni békediktátumról a csigakerti székelykapunál. A diákok elismeréssel hallgatták Pelsőczy László színművész előadásában megszólaló verseket, dalokat és Dr. Párducz László emlékbeszéde is felkeltette figyelmüket, hiszen többen idézték sorait, miszerint hit és szeretet nélkül nem lehet semmit elérni. Wass Albert Üzenet haza című verse több diákot is megihletett „A víz szalad, a kő marad…” sorokat biztosan nem felejtik el.

 

 

Trianon „Nem kell beszélni róla sohasem, De mindig, mindig gondoljunk reá.” -írja Juhász Gyula. Vannak pillanatok, amikor beszélni is kell, megemlékezni is, hogy a jövő nemzedék is ismerje a múltat és ennek tudatában tegyen a jövőért!

 

 

 

» Tovább

Rendkívüli felvételi eljárás

2021.05.05.

 Rendkívüli felvételi eljárás

» Tovább

Egy százalék

2021.04.07.

 

» Tovább

Március 15

2021.03.12.

Március 15.-e alkalmából iskolánk, Kossuth Lajos szülőfalujában készült ünnepi műsorral emlékezik meg nemzeti ünnepünkről.

 

» Tovább

A Toldi című filmet ajándékozták a Gyulai Szakképzési Centrumnak

2021.03.04.

 A járványügyi szabályok betartása mellett ünnepélyes keretek között adta át Gyula Város alpolgármestere, Kónya István a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatójának, Kovács Zsuzsannának a Gyulán forgatott Toldi című filmet elektronikus adathordozókon. A centrum intézményei emléklapok kíséretében 2-2 példányban kapják meg, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a diákok a film tartalmát, melyet az elsőfilmes rendező, Baranyi Tamás készített. A fiatalos, humoros film érdekessége, hogy Toldi György személyét egy Harruckernes diák, Kovács Dániel alakította, valamint a filmben intézményünk magyar szakos pedagógusa Varga Enikő is szerepet kapott.

 

 

 

» Tovább

Adomány

2020.12.21.

 A digitális oktatási munkarend megsegítése érdekében tabletet adományoztak a NAV munkatársai az intézményünk diákjának, Mezei Natali 12/B osztályos tanulónak.

NAV Köszönet

Mezei Natali Köszönet

» Tovább

Karácsony

2020.12.16.

 

 

 

 

» Tovább
«12345»

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

www.harruckern.hu