Gyulai SzC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

Hírek

Újabb sikeres versenyszereplés

2019.12.10.

Immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre Kisújszálláson, az Illéssy Gasztro Kupa. Az idei rendezvényen 192 versenyző, 27 város 33 iskolája mellett, 5 képzőhely és egyéni versenyző képviseltette magát.

Intézményünk, két pincér csapattal valamint egy eladó csapattal és két egyéni eladó versenyzővel nevezett.
Pincér csapataink – melynek tagjai Szíj Szabolcs (10.D), Kolozsi Roland (10.D) valamint Nagy Viktória (10.H) és Nagy Liliána (10. H) – a rangos III. helyet szerezték meg. Felkészítő tanáruk Dobra Ferencné volt.

Eladó tanulóink idén is remekeltek a díszcsomagoló versenyen, hiszen Borbély Elizabet (9.D) egyéniben ezüstérmes, Budai Cintia (10.D) szintén egyéniben bronzérmes valamint Bencsik Réka Katica (10.A) és Haraszti Noémi (2/14.A) tanulók csapatban, ezüstéremmel tértek haza. Felkészítő tanáruk Seresné Balla Szilvia volt.

» Tovább

A Harruckernben is járt a Mikulás!

2019.12.07.

A Harruckern hagyományainak megfelelően idén december 6-án is ellátogatott iskolánkba a Mikulás, aki krampuszlány kísérőivel szaloncukorral lepte meg a diákokat.

» Tovább

Karácsonyi hangulatban a Harruckernes kollégisták a „Békéscsabai Irodalmi Est” –en

2019.12.06.

A decemberi irodalmi est első felében a Nemzeti Értékek Könyvkiadó legújabb könyvéből, a Dénes Tamás – Dlusztus Imre: Meggypiros mezben c. könyvből olvasott fel részleteket Kautzky Armand színművész és Horváth Szabolcs.

» Tovább

Határokon átívelő, határtalan barátság

2019.12.06.

2019. november 23-án Székelyudvarhelyen nagyszabású rendezvény keretében ünnepelték a város egészségügyi oktatásának 70 éves évfordulóját.

» Tovább

Kolesztor 2019

2019.12.05.

Rohanó világban élünk! Egyre kevesebb időnk jut egymásra, mert a mai világ megköveteli tőlünk, hogy vele rohanjuk. „Aki lemarad, az kimarad” – mondják sokan, pedig nem kellene, hogy így legyen.

» Tovább

Adventi barkácsolás a kollégiumban

2019.12.05.

November végén járunk, egyre hosszabbak és hidegebbek az éjszakák, lassan-lassan hóesés is várható, bár felmelegedő világunkban ez sajnos egyre ritkábban és egyre később következik be.

» Tovább

Meglepetés karácsonyfa

2019.12.02.

A Gyulai Nyugdíjas Klub nevében Lantos István és klubtársai meglepetéssel várták iskolánk diákjait hétfőn reggel.
Fenyőfát adományoztak iskolánknak, melyet a Nyugdíjas Klub tagjainak saját kézzel készített díszeivel varázsoltak karácsonyfává.

» Tovább

Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozók jogállásával és bérezésével kapcsolatban

2019.11.29.

Pontosan kik kerülnek jövőre a munka törvénykönyve hatálya alá?
A szakképző intézményben közismereti oktatási feladatokat, az ágazati alapoktatási és a szakirányú oktatási feladatokat ellátó valamennyi oktató, valamint minden más dolgozó.

A jövőben is lesz lehetőség óraadóként megbízási szerződéssel részt venni az oktatásban?
Igen. Sőt, nagy szükség van a vállalati szakemberek oktatásba való bevonására. Éppen ezért az óraadók óradíjának jelentős mértékű emelésére is sor kerül.

» Tovább

„Ápoljuk a betegjogokat” interaktív betegjog-tudatosító verseny

2019.11.28.

A Gyulai SZC Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Harruckern Triage nevű csapata, az „Életmentők” című pályaművel az „Ápoljuk a betegjogokat” interaktív betegjog-tudatosító verseny országos döntőjébe jutott.

Az országos verseny 2019. november 26-án, kedden 10:00 órakor került megrendezésre, a helyszíne az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálat konferenciaterme volt.

Interaktív feladatokban és csapatversenyben iskolánk 10. évfolyamos egészségügyi szakgimnáziumának csapata az országos 6. helyet szerezte meg.

» Tovább

Adventi készülődés

2019.11.21.

Mi már készülünk a december 1-i adventi vásárra egyedi kézműves termékekkel. Szeretettel várunk mindenkit a Harruckern standnál!

» Tovább
«12345»

Gyulai SzC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

www.harruckern.hu