Gyulai SzC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

Bronzérmes Harruckernes sikerek a XIII. Pelikán Kupán Szolnokon

2018.05.09.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. április 14-én 13. alkalommal rendezte meg Szolnokon, az ABA–NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban a Pelikán Kupát.

Az országosan meghirdetett versenyre cukrász, szakács, pincér szakmákban várták a felnőtt és a tanuló versenyzőket, illetve csapatokat. Az értékelést országosan elismert szakmai zsűri végezte. Az elmúlt évben több mint 100 versenymű mérettette meg magát, a látogatók száma meghaladta a 4.000-et. A verseny kísérő rendezvényei között gasztronómiai kiállítás, bemutatók, kóstolók voltak, melyek vonzóbbá, színesebbé tették a nívós szakmai eseményt.

A GySzC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma idén második alkalommal vett részt a szakmai megmérettetésen, 2 kategóriában, idén először eleki szakácstanuló csapatokkal is, a gyulai pincér csapat mellett.

A pincér tanuló csapat kategóriában iskolánkat Bodó Kriszta és Fazekas Krisztián 11. K osztályos tanulók képviselték, felkészítőik: Kotroczóné Bagdi Anita és Dobra Ferencné voltak.

Feladataik:
• 4 személyes alkalmi díszasztal megterítése szabadon választott témában, a csapat a Vadászvacsorát választotta, az ehhez kapcsolódó öt fogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatása négyoldalas menükártyán, kisegítő asztal készítése.
• Szakmai totó (13+1 kérdés) kitöltése, Időtartama 20 perc. Tartalma: általános intelligencia, borok, trend, szakmai ismeretek.
• Élőmunka: Crepes Suzette készítése, flambírozása, a szervező által biztosított kész palacsintából, illetve a hozzávaló alapanyagokból. Időtartalma: 10 perc.Tálalás: két fő részére 4 darab.
A tanulók a feladatokat jól felkészülten és ügyesen megoldották a szakma szabályainak megfelelően. A szakmai zsűri bronzéremmel értékelte munkájukat. Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a szakmai vizsgájukhoz.

A szakács tanuló csapat kategóriában 3 csapat képviselte iskolánkat: Frankó Frigyes Filip és Grízer Károly, Frankó Fruzsina és Oszlács Pál Péter, Cinkotai Richárd és Szabó Krisztián. Mind a három csapat 10. H osztályos tanulókból állt, felkészítőjük: Vrbovszki András volt. Az előkészületekben és a versenynapon munkájukat segítette még Tóth Anikó Margit 10. H osztályos tanuló.

Feladataik:
• 1 db 6 személyes dísztál, plusz egy bemutató tányér (display),
• 2 db előétel, melyből 1 adag hidegen és 1 adag melegen elkészített előétel, hidegen tálalva.

A szakmai zsűri mind a három csapatot az eredményhirdetéskor bronzéremmel jutalmazta, eredményes munkájukért. Gratulálunk az eredményekhez és további sok sikert kívánunk.

Köszönjük, hogy segítette felkészülésünket és részvételünket a versenyen iskolánk Vezetősége, a logisztika, Danyi Györgyné kolléganőnk. Gratulálunk a tanulóknak és további szép eredményeket kívánunk a következő tanévben is.

Készítette: Kotroczóné Bagdi Anita közgazdásztanár

« Visszalépés

Gyulai SzC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

www.harruckern.hu