Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Vendéglátóipar (Vendégtéri szaktechnikus)

 Vendégtéri szaktechnikus(5 ÉVES KÉPZÉS)


Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintú sza kképzettség megszerzésével zárul.
A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfeleló árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenórzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.


KOMPETENCIAELVÁRÁS


Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetóség, jó stressztúró képesség, jó szervezókészség, kreativitás, együttmúködóképesség.


A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZÓ

alkalmazza a múködési szabályokat;

 üzleti levelezést folytat; kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze; figyelemmel kíséri az árukészletet; megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít; kapcsolatot tart a szállítókkal;

figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;

biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;

kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;

ajánlatot készít megrendelők részére; rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít; áruk beszerzése és árképzés;

nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat; tárgyal az ügyfelekkel;

kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet; nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és Logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsófokú tanulmányok folytatása felé.

 

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

www.harruckern.hu