Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Hentes és húskészítmény készítő

 Hentes és húskészítmény-készítő(3 ÉVES KÉPZÉS)


Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkezó szakma.A hentes munkájának köszönhetó, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény-készító szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerúen ki is szolgálja a vásárlóit.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS


Állóképesség, megbízhatóság, ízérzékelés, kézügyesség, csapatmunka.

 


A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZÖ

 

átveszi a munkaterületet;

felméri, elókészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;

elsódleges feldolgozást végez; darabolást, csontozást végez;

másodlagos feldolgozást végez;

félkész- és késztermékeket készít; hókezelt húskészítményeket gyárt;

sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;

befejezó múveleteket végez;

gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;

alapméréseket végez.


Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerú húskészítmények összeállítása, elkészítése, elóállítása és szeret emberekkel fogla Ikozni.

 

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

www.harruckern.hu