Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkezó szakma.A hentes munkájának köszönhetó, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény-készító szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerúen ki is szolgálja a vásárlóit.
Állóképesség, megbízhatóság, ízérzékelés, kézügyesség, csapatmunka.
átveszi a munkaterületet;
felméri, elókészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
elsódleges feldolgozást végez; darabolást, csontozást végez;
másodlagos feldolgozást végez;
félkész- és késztermékeket készít; hókezelt húskészítményeket gyárt;
sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
befejezó múveleteket végez;
gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
alapméréseket végez.
Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerú húskészítmények összeállítása, elkészítése, elóállítása és szeret emberekkel fogla Ikozni.
Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
www.harruckern.hu