Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Pincér-vendégtéri szakember

 Pincér - vendégtéri szakember(3ÉVES KÉPZÉS)


Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkezó vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.


KOMPETENCIAELVÁRÁS

 


Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetóség, jó stressztúró képesség, empátia, jó szervezókészség, együttmúködó képesség.

 


A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
 

elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;

figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerú minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;

ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;

felveszi a rendelést; felszolgál;

a különbözó felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével elókészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;

barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;

figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükról;

megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenórzi azt;

kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.


Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerópiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

 

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

www.harruckern.hu