SZC logo

GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

OM kód: 203069/002 | 5700 Gyula, Szent István u. 38.

Intézmény logo

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 25.


-

    Tájékoztató a 2023/2024. tanév középfokú szakképző intézménybe történő beiratkozás menetéről

    -

    Tájékoztató a 2023/2024. tanév  középfokú szakképző intézménybe történő beiratkozás menetéről

    Tájékoztató a 2023/2024. tanév

     középfokú szakképző intézménybe történő beiratkozás menetéről

    1. Teendők a beiratkozás előtti időszakban

     

    A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

    • A KIFIR-ből kapott – a https://kifir2.kir.hu/eredmeny/ oldalon az intézményi belépés után a "Teljes végeredmény letöltése excelben" – lista alapján a felvett tanulók adatait a középfokú intézmények betöltik a KRÉTA rendszerbe június 1-től június 9-ig.
    • Az importálás az intézményi KRÉTA rendszer 2023/2024. tanév felületén érhető el, a bal felső sarokban található tanévválasztási funkció használatát követően.
    • A fellebbezés után felvett, illetve a pótfelvételi eljárás során felvételt nyert tanulók adatait az iskola módosítja a felületen, a teljesen új – a KIFIR-ből kiexportált listában egyáltalán nem szereplő – tanulók adatait nem lehet rögzíteni a KRÉTA beiskolázás rendszerében.
    • A szakképző intézménynek ellenőrizni szükséges, hogy az e-Ügyintézés oldalán a „Beállítások - Intézmény” menüpontban az „Intézményi adatok” felületen „Az intézmény középfokú köznevelési/szakképzési feladatot lát el” jelölés beállításra került. (Csak ebben az esetben tudja fogadni az intézmény az online módon, előzetesen beküldött adatokat.)
    • A középfokú intézmények a beiratkozás napjáig az e-Ügyintézés oldaláról a beérkezett BKI ügyekből szükség szerint kinyomtathatják a tanulók beiratkozási adatlapját, dokumentumait.

     

    A SZÜLŐ TEENDŐI

    • Az e-Ügyintézés felületén június 14. és 2023. június 21. közötti időszakban a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetősége lesz, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a szakképző intézménybe a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.
      • A szülők/törvényes képviselők csak azon középfokú intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert.
      • A beiratkozáskor történő személyes megjelenéskor az eredeti, aláírt példányokat a szülő/törvényes képviselő magával tudja vinni a középfokú szakképző intézménybe.

     

     

    1. Teendők a beiratkozás napjain

     

    A tanév rendjéről szóló 22/2022. (VII. 29.) BM rendelet 2. sz. mellékletének 34. pontja és a 2019. évi LXXX. törvény 34. § (2) bekezdése értelmében a 2023/2024. tanévre a középfokú iskolákba történő beiratkozás dátuma: 2023. június 21-23. (szerda – péntek).

    A szülők/törvényes képviselők az intézmény honlapján tájékozódhatnak a pontos időpontról, feltételekről, lehetőségekről.

     

    A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 45/A. §-a leírja, hogy a középfokú iskolába történő beiratkozáskor be kell mutatni a személyazonosító igazolványt, valamint az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványt.

    A rendeletben meghatározott feladat csak személyes megjelenéssel teljesíthető, ezért a középfokú iskolába történő beiratkozáskor az iskolában a SZEMÉLYES MEGJELENÉS KÖTELEZŐ!

     

    A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

    • A beiratkozás informatikai támogatása

    A szakképző intézmény megteheti, hogy a beiratkozást végző kollégák részére számítógépet biztosít, amelynek segítségével a szülők/törvényes képviselők személyes megjelenésekor helyben, azonnal kezelni tudják az adatokat az alábbi módon:

    • Online beküldött adatok az intézményi KRÉTA felületre történő átküldése

    Amely gyermek adatait online módon küldte be a szülő/törvényes képviselő, az adatokat a középfokú intézmény keresse meg az intézményi KRÉTA rendszer
    e-Ügyintézés felületén, és ott a Döntés generálása menüpontban kattintson a „Tudomásul veszem” lehetőségre. Ekkor a tanuló adatai átkerülnek az intézmény KRÉTA rendszerébe (a KIFIR rendszerből importált adatok felületére), és a szülő/törvényes képviselő is kap egy visszajelzést a beiratkozás tényének tudomásul vételéről.

    • Adatok pontosítása, módosítása

    A szakképző intézmény az eredeti dokumentumok alapján ellenőrzi az
    e-Ügyintézés felületéről beküldött adatokat, szükség esetén módosítja azokat a KRÉTA felületén. A módosításokat a szülő/törvényes képviselő a kinyomtatott beiratkozási adatlapokon átvezeti és szignózza.

     

    • Beiratkozási adatok rögzítése kizárólag személyes megjelenéskor

    Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő online módon, előzetesen nem küldte be gyermeke adatait, hanem a személyes beiratkozáskor kívánja azokat megadni, akkor a beiratkozásnál jelen lévő oktató/pedagógus/alkalmazott a KRÉTA rendszerben megkeresi – a KIFIR rendszerből áttöltött adatok alapján – a tanuló adatlapját, és a hiányzó adatokat a nyomtatott adatlapon kitöltött adatoknak megfelelően kézzel felviszi a rendszerbe.

     

     

    1. Teendők a beiratkozás után

     

    A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

    • A beiratkozott tanulókat a középfokú iskola a KRÉTA rendszerben a 2023/2024. tanév felületén osztályba sorolja.

    Letöltés

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Újabb Harruckernes elismerés

    Újabb Harruckernes elismerés

    -

    2024. márc. 25.


    -


    Partnereink

    SZC logo

    GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM


    Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    5700 Gyula, Szent István u. 38.

    Telefon: (66) 561-420

    E-mail: iskola{kukac}harruckern.hu

    OM azonosító: 203069/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001286/2015


    2024Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium