SZC logo

GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

OM kód: 203069/002 | 5700 Gyula, Szent István u. 38.

Intézmény logo

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hentes és húskészítmény-készítő

Hentes és húskészítmény-készítő illusztráció

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása és szeret emberekkel foglalkozni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, megbízhatóság, ízérzékelés, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átveszi a munkaterületet;
  • felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
  • elsődleges feldolgozást végez;
  • darabolást, csontozást végez;
  • másodlagos feldolgozást végez;
  • félkész- és késztermékeket készít;
  • hőkezelt húskészítményeket gyárt;
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
  • befejező műveleteket végez;
  • gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
  • alapméréseket végez.

Partnereink

SZC logo

GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM


Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5700 Gyula, Szent István u. 38.

Telefon: (66) 561-420

E-mail: iskola{kukac}harruckern.hu

OM azonosító: 203069/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001286/2015


2024Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium