SZC logo

GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

OM kód: 203069/002 | 5700 Gyula, Szent István u. 38.

Intézmény logo

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium, szállás

Kollégium, szállás

Kollégium, szállás

Gyula – Elek

Krizsán Attila
nevelési igazgatóhelyettes

Tel.: 06-66/886-853
Email: kollegium@harruckern.hu

Szállás ügyintézés: + 36-20/375-5181

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium jelenleg 2 településen 3 kollégiumot működtet. A több évtizedes hagyománnyal rendelkező kollégiumok kiemelt feladata a tanulás, a szocializálódás, a szociális és életviteli kompetenciák fejlesztése mellett a tehetséggondozás és a felzárkóztatás. Szakképzett fejlesztőpedagógusok és mentálhigiénés szakemberek segítik a nevelőtanárok munkáját.
Minden kollégiumunk pozitív minősítést szerzett a TÁMOP 3.1.7. „Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és fejlesztése” című pályázaton, a befogadó pedagógia és a kompetencia alapú oktatás-nevelés területén referenciaintézményként szolgáltatunk. Célunk az iskolai felkészülés, a tanulás támogatása mellett a tanulók szabadidejének hasznos lekötése. Intézményeink internetkapcsolattal, számítástechnika teremmel, konditeremmel, sportpályával rendelkeznek. Művészeti iskolánk különböző tanszakai (társastánc, néptánc, képzőművészet, szobrászat, dráma), a kulturális és sportfoglalkozások, a kirándulások, az interaktív előadássorozatok bőséges kínálatából választhatnak tanulóink. A váltakozó helyszíneken megrendezett közös programok, rendezvények, versenyek összekötik a három település kollégistáit.

Kollégiumaink nyáron, iskolaszüneti napokon, hétvégén

idegenforgalmi feladatokat is betöltenek, szálláshelyként funkcionálnak.

Vendégszobáink egész évben a szállóvendégek rendelkezésére állnak.

 

Gyulai leánykollégium
Cím: 5700 Gyula, Szent István út 38.
E-mail: kollegium@harruckern.hu
Szállás: +36-20/375-5181

Az intézmény 2010 szeptemberében átadott új építésű, 100 férőhelyes kollégiuma kellemesen parkosított környezetben fekszik. A kollégiumi nevelés jelenlegi követelményeinek mindenben megfelelő létesítményben a 3 vagy 4 személyes szobákhoz saját vizesblokkok tartoznak. A földszinten található melegítő konyha hűtőkkel, mikrohullámú sütőkkel, elektromos tűzhellyel, mosogatógéppel növeli a tanulók komfortérzetét. Az épület teljes internet lefedettséggel rendelkezik, a tanuláshoz, kikapcsolódáshoz 10 db számítógép áll a diákok szolgálatára. A kollégiumi életet az egész tanév során számos hagyományos és rendhagyó program, rendezvény színesíti (Harruckern esték, egészséghét, karácsonyi vetélkedő és vacsora, sport- és ügyességi versenyek, szellemi vetélkedők, főzőversenyek, kirándulások, művészeti iskola).

 


Gyulai „Madaras” fiúkollégium
Cím: 5700 Gyula, Szent István u. 69.
E-mail: kollegium@harruckern.hu
Szállás: +36-20/375-5181

A „Madaras” kollégium az 1970-es években épült, több évtizedes hagyománnyal rendelkező intézmény. A háromemeletes épületben a 4 ágyas szobák mellett minden szinten található melegítő konyha, amely hűtővel, mikrohullámú sütővel és villanysütővel felszerelt. Az épület teljes internet lefedettséggel, számítástechnika teremmel, konditeremmel teszi színesebbé a tanulók életét, a kollégium udvarán foci- és futópálya biztosítja a diákok sportolási lehetőségét. A tanulók szabadidejének hasznos eltöltésére számos program ad lehetőséget (Harruckern Esték, erős ember verseny, éjszakai akadályverseny, karácsonyi vetélkedő és vacsora, ünnepi megemlékezések, sport bajnokságok, kerékpártúrák, művészeti iskola).


Partnereink

SZC logo

GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM


Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5700 Gyula, Szent István u. 38.

Telefon: (66) 561-420

E-mail: iskola{kukac}harruckern.hu

OM azonosító: 203069/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001286/2015


2024Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium